Pasen staat weer voor de deur en dat betekent bij ons dat we samen met het gezin een heerlijk paasontbijt en diner organiseren. Dit jaar ben ik aan de beurt om het dessert te verzorgen, dus dook ik gelijk de kookboeken in. Daar kwam ik allerlei lekkers tegen om te maken. Om ervoor te zorgen dat jullie ook een beetje van dat Paasgevoel kunnen genieten, zet ik in dit artikel drie lekkere en glamourous desserts op een rij die je thuis kunt maken.
Creme Brûlée
Bij dit romige toetje gaan jullie je vingers aflikken! Bovendien is het eenvoudig te maken. Voor dit glamourous dessert heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 vanillestokje
- 250 milliliter verse slagroom
- 250 milliliter melk
- 5 eieren
- 100 gram suiker
- 50 gram witte basterdsuiker
Hoe doe je dit? Zet de oven aan op 125 °C, terwijl je ondertussen de melk en de slagroom aan de kook brengt. Voor wat extra smaak voeg je het stokje vanille toe aan het mengsel. Dit laat je vijf minuten trekken.
Doe vervolgens de eidooiers met de 100 gram suiker in een kom en meng dit goed. Voeg hier vervolgens de room aan toe en roer dit goed door. Verdeel dit over de bakjes en laat dit drie kwartier garen in de oven. Eenmaal uit de oven laat je de crème brûlée een half uur afkoelen en stollen. Dit stolproces gaat verder in de koelkast, waar de schaaltjes twee uur moeten staan. Voor een knapperige bite gooi je basterdsuiker over de crème heen en plaats je ze een minuut in de oven, waar ze 60 seconden onder de grill moeten staan.
Limoncello kwarktaart
Deze taart gemaakt met Limoncello is een heerlijke kwarktaart met een Paasachtige kleur. Voor de bereiding heb je de volgende ingrediënten nodig:
Bereidingstip:
Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, vouw goed dicht en plet de koekjes voorzichtig met bijvoorbeeld een (nog volle) conservenpot of -blik.
Monchoutaart
Een simpel maar oh-zo-lekker dessert is een eigen gemaakte monchoutaart. Hiervoor heb je het volgende nodig:
Dit waren mijn drie favoriete glamourous desserts. Welke van de glamourous desserts is jouw favoriet?