{"id":1495,"date":"2016-01-28T07:16:02","date_gmt":"2016-01-28T06:16:02","guid":{"rendered":"http:\/\/www.glamping.nl\/?p=1495"},"modified":"2017-08-22T13:13:17","modified_gmt":"2017-08-22T11:13:17","slug":"culinaire-tips-voor-een-foodcation-in-zuid-tirol","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.glamping.nl\/culinaire-tips-voor-een-foodcation-in-zuid-tirol\/","title":{"rendered":"Culinaire tips voor een foodcation in Zuid-Tirol"},"content":{"rendered":"
Dineren in een sterrenrestaurant \u00f3f in een berghut op 2.000 meter hoogte… In Zuid-Tirol, ofwel S\u00fcdtirol, kan het allebei. De Italiaanse regio staat bekend om de gastronomie, om lekker eten. Mediterrane invloeden en de alpine-tradities vormen de basis van Zuid-Tirol\u2019s keuken. Daar weten wij wel raad mee: een foodcation!<\/p>\n
Naast luxe kamperen is ook goed eten op vakantie steeds meer een trend. Waar glamping ontstond na de samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, is foodcation een gevolg van de woorden ‘food’ en ‘vacation’. Klinkt goed, niet? Speciaal voor de foodie-kampeerders ons ons hebben we vijf culinaire hotspots in Zuid-Tirol gevonden!<\/p>\n\n
Traditioneel in Zuid-Tirol is dat boeren de deuren van hun wijnkelders openen voor gasten. Iedereen die het wil, kan hier genieten van een boerenkost en, niet onbelangrijk, wijn! De zogenoemde boerencaf\u00e9s zijn een populair alternatief voor de normale restaurants. Op de menukaart? Vooral producten van de eigen boerderij, zoals zelfgemaakte vruchtensappen, echte Tiroolse gerechten, regionale kaas, fruit uit de eigen boomgaard en Zuid-Tiroolse wijnen. Een goed voorbeeld is boerderij Pretzhof: http:\/\/www.suedtirol.info\/livethebalance\/farmhouse-cooking<\/a><\/p>\n\n